onsdag 20 maj 2009

HJÄÄÄÄLP!?!!???

Lennarth! Någon! Hjälp oss! Linda och jag håller på att bli tokiga på Rhett, som inte låter oss ladda upp filer med WordPress-gränssnittet.
Om inte det funkar kan vi lika gärna lägga ner hela hemsidan. Men vi vet inte vad som är fel. Varför låter den oss inte ladda upp något!? Den andra gruppen har inte samma problem, varför är Rhett så elak mot oss?

5 kommentarer:

Patrik Bernhardsson sa...

Har ni kontrollerat så att ni har skrivrättigheter i den katalogen som filerna försöks laddas upp till? Eller finns den katalogen ens?

\m/ sa...

Du tror alltså att vi _inte_ kollat det? ;)

Katalogen finns, men vi kan inte ändra rättigheterna för Rhett låter oss inte göra detta. DÄREMOT har katalogen samma CHMOD som alla andra installerade WP-bloggar på Rhett (dvs. 0) - så varför fungerar inte denna?

Lennarth sa...

Det brukar ofta vara just rätigheterna som spökar om det inte går att ladda upp filer.
Sedan är Rhett en Windows-server som inte godtar rättighetsförändringar med FTP prog. Det fungerar om ni sitter på skolan och använder fjärrskrivbord. Då går rättigheterna att justera.

Det är själva filkatalogen dit uppladdningen sker som "windowsanvändaren" måste ha skrivrättigheter.
Gå in med fjärrskrivbord och justera till max 777 och kan ni sedan minska för att hamna på bästa (lägsta) behörigheten.

\m/ sa...

Okej, problemet har nu blivit "löst" på så sätt att jag har flyttat hela hemsidan till "mitt" slumrande bloggkonto på Rhett. Där går det att ladda upp saker så nu fungerar det i alla fall.
Jag förstår iofs fortfarande inte varför bloggen vi använde från början skulle behöva ha andra rättigheter än alla andra bloggar på Rhett, men, men...

Lennarth sa...

När jag använder Remote Desktop och tittar på dina inställningar så har du Modify för Internetuser för katalogen Uploads.
Samma inställningar finns under katalogen jonah1 och Uploads. Och där har uppladdningar skett.
Men bloggen jonah2 har ingen behörighet alls för uploads. Troligen därför som det inte fungerar.