lördag 6 december 2008

CMS om RSS - kommentarer

Två av tre poster kring RSS är nu tillgängliga via mitt CMS - på startsidan istället för undersidor. Detta för att Joomlas standard-RSS ska funka.
(Ännu en sak jag upptäcker att WP gör bättre. Går att göra feeds för precis allting i WP superenkelt.)
I alla fall är post nr 3 om RSS påbörjad och kommer upp under dagen.

Kommentarer hänvisas hit för enkelhetens skull. :)

5 kommentarer:

Jocke sa...

Jag tycker ditt CMS om RSS är bra. Jag kunde inte så mkt om RSS innan jag läste detta men nu fick jag lärt mig lite till.

Jag vill egentligen inte klaga på något men jag måste ju i stort sett göra det för att det ska bli en vettig kommentar:P Det enda jag möjligtvis har en åsikt om är varför du inte tycker om de halvautomatiska alternativen som du skriver i din slutsats. Du skriver att du inte ser någon direkt nytta med det men vad är anledningen till det? Annars kanon, tummen upp;)

\m/ sa...

Mycket bra kommentar. Låt mig förtydliga lite. Just det halvautomatiska alternativet ser jag ingen nytta med inför nästa modul, det var det jag tänkte på mest när jag skrev posten. ;)

De halvautomatiska alternativen ger ingen möjlighet att skriva hela inlägg i feeden utan gör det bara möjligt att posta titel, URL och beskrivning. Eftersom jag inte ville göra en RSS, som hänvisar till en URL utan en fristående RSS med fullständigt innehåll gick det halvautomatiska alternativet bort.

Sen kan jag iofs inte se så mycket nytta med en RSS som bara innehåller URL:er och beskrivningar av URL:ens innehåll. Jag vill gärna få upp innehållet direkt i RSS:en. Men det är ju jag det. :)

Lennarth sa...

Bra och sammanfattande text om RSS. Kanske kunde du valt att förtydliga att du väljer RSS ur ett innehållsproducent perspektiv. Det känns initialt i dina inlägg att det kanske rör användaren men allt efterhand så övergår det mer och mer till producenten och dess nytta av RSS och hur det går att hantera (skapa).

Ur ett producentperspektiv kan jag sakna mashup av RSS som innebär att du kan producera innehåll på flera platser eller at hjälp av andra som skapar innehåll och lägga samman med ditt egna. Likså kanske funktioner som Feedburner som ger möjlighet till statistik på dina prenumerationer kan vara en annan sak som har just producentperspektiv.

Men det är ju utvikningar och det du skrivit är bra.

Jocke sa...

Då vet jag, mycket bra svar:) Nu förstår jag hur du hade tänkt med de halvautomatiska alternativen, jag håller dessutom med att det kanske inte finns så stor användning för oss att använda sig av den funktionen. Däremot tycker säkert någon den är bra:P

De kallar mig Linda sa...

Bra och enkelt skrivet om RSS, jag har fått en betydligt större förståelse för vad RSS är för något och innebär.
Precis som du skriver så ser jag heller ingen anledning till att INTE använda RSS då det enligt boken Blogging and RSS - A librarian's guide(2006) så är det ca 8.5% av användarna av internet som använder RSS för att komma åt information på nätet.

Källor
Sauers, Michael P. (2006). Blogging and RSS - A librarian's guide. Information Today, Inc.